Kurssin suorituksiin kuuluu myös blogiartikkeli, jonka olisi tarkoitus tulla julkaistuksi Kalevan Opiskelijan ääni-blogissa. Työtä siis kurssin saralta riittää ja aikataulutus on tuntunut ainakin itsellä haasteelliselta - ja aikatauluista ja opiskelijan ajanhallinnasta olen itseasiassa kirjoittamassa myös blogiartikkeliani.

Aiheen valikoituminen

Aiheekseni valikoitunut ajanhallinta tuntui luontevalta juurikin siksi, että itse olen tämän lukukauden aikana havainnut suorastaan tuskallisen selvästi sen, miten omaa ajankäyttöään olisi pystyttävä suunnittelemaan. Aihe sinällään ei ole erityisen omaperäinen tai uusi, mutta toisaalta tuntui siltä että halusin tuoda esiin esimerkiksi arkiaskareisiin lipsuvan ajan ja tarpeen ajanviettoon myös opiskelun ulkopuolella - toisinaan nimittäin tuntuu siltä, kuin kyseiset asiat ohitettaisiin ajanhallintaa koskevissa keskusteluissa täysin merkityksettöminä ja pelkästään opiskelun välttelemiseen suunniteltuina tekosyinä.

Jos valitsisin aihetta uudelleen nyt, yrittäisin ehkä kovemmin miettiä jonkin omaperäisemmän aiheen tai ainakin erikoisemman tulokulman. Tällaisenaan blogiartikkelin aihe tuntuu tällä hetkellä hieman siltä, kuin pääajatukseni olisi tuoda esiin opiskelijan elämän hankaluutta ja sehän ei suinkaan ollut tarkoitukseni silloin, kun blogiartikkelin työstämistä aloittelin. Onneksi aikaa blogiartikkelin jatkamiseen kuitenkin yhä on ja ehdin myös etsiä mahdollisia muita näkökulmia aiheeseen, jos alkaa tuntumaan siltä että tällaisenaan teksti on hieman liian ennalta-arvattava.

Työn eteneminen

Aloitin blogiartikkelin kirjoittamalla pitkät pätkät ajatuksiani aiheesta eli kirjoitin siis jonkinlaisen raakaversion. Tässä tehtävässä työn seuraava vaihe oli kuitenkin hieman erilainen - kun tavallisesti esimerkiksi esseitään on täytynyt alkaa pidentämään ja rakentamaan eteenpäin luonnosmaisista muistiinpanoista, täytyikin nyt tekstiään ryhtyä tiivistämään runsaasti, jotta se mahtuisi Kalevalta annettuun 2000-2500 merkin rajoihin. Tässä hommassa täytyyikin hyvin kurssin alussa itselleni määrittelemä tavoite oppia tarpeen vaatiessa tuottamaan lyhyempää, tiivimpää tekstiä. Helppoa se ei suinkaan ollut, sillä vaikka tekstissä olikin pätkiä joita pystyi lyhentämään, halusin yhä säilyttää hieman rennomman ja humoristisemman tavan esittää asiani. Se tuntui aiheenvalintani puolesta tärkeältä, sillä kovin asiatyyliseen sävyyn kirjoitettu teksti ajanhallinnan tärkeydestä olisi omasta mielestäni ollut melko puiseva ja moneen kertaan kaluttu.

Lopulta sain kuitenkin tekstiä tiivistettyä tarpeellisen määrän ja olen lopputulokseen jopa melko tyytyväinen. Aihe tuntuu edelleenkin vähän mielikuvituksettomalta, mutta toisaalta en ainakaan itse ole esimerkiksi löytänyt Opiskelijan ääni-blogista toista, samaa aihetta koskevaa tekstiä.